Bükk-gyöngye Vendégház

Szállás, vendéglátás



Bemutatkozás:

Pihenjen Bükkzsércen, csendes falusi környezetben, a Bükki Nemzeti Park határán, a Cseresznyés patak völgyében. A Bükk hegység látnivalókban bővelkedő természeti adottságainak köszönhetően a kirándulások mellett a téli sportok kedvelőinek is számos lehetőséget kínál. Híresek a Bükki kövek, a Tarkő, Istállóskő, stb., csakúgy mint bővízű karsztforrásai a Szalajka - Garanda - Szinva források és ezek szépséges völgyei, valamint karsztos járatai, a gazdag ősrégészeti, állat, növény és ősember maradványokat őrző barlangjai (Subalyuk barlang 5 km., Ódor vár 5 km).
Felszereltség:
3 db 2-3-4 ágyas zuhanyzós szoba + pótágyak, a házban összese 15 vendég elfér
felszerelt konyha( mikro, gáztűzhely, hűtő, edények ,tányérok)
társalgó műholdas csatornákkal , wifi, nagy fedett terasz, füves udvar, kerti sütő, gyümölcsös kert, zárt parkoló az udvarban.
Környékbeli nevezetességek:
Síkfőkút - Noszvalyi kastély (De la motte kastély), Oszlai tájház és Múzeum, Subalyuk (neandervölgyi ősember lakóhely), Mezőkövesd Matyómúzeum, Eger, Lillafüred, Szilvásvárad, Miskolctapolca
Híres thermál fürdők:
Bogács 6 km
Mezőkövesd 20 km
Eger 28 km
A Bükk az ország tüdeje, nagy kiterjedésű vadon, amelynek tájképi szépsége felejthetetlen élményeket nyújt, sok turista úttal, kristálytiszta hegyi levegővel.
A vendégháztól kb. 5km túrával elérhető . Gyönyörű kilátás a 500 m -es hegyről a Bükkre.
Neandervölgyi ösember lakóhely volt és vannak kis barlangok amiket meg lehet tekinteni. Szomjunkat enyhíthetjük a hegy oldalában található kristálytiszta forrásvízzel.
A házigazda saját borospincéje a Bükkzsérci Baglyos pincesoron. A riolittufába vájt pincék zamatos bükkaljai borokkal vannak tele, és meghívom vendégeimet egy-két pohár vörös és fehér borra. A borospince a háztól 2 km-re helyezkedik el, ami egy kis túra is egyben.
A vendégház közelében található terület lankái kiváló túrázási célpontok az év minden évszakában.
Tőlünk karnyújtásnyira van a természet!
A Bükki gombák nagyon finomak, ízletesek és igény esetén szívesen elkalauzoljuk egy kis gombázásra, melyeket akár közösen meg is főzhetünk.




vissza a kereséshez >>





A képek rákattintással kinagyíthatók

Elérhetőségek:

Cím:

3414 Bükkzsérc, Petőfi út 20.   térkép>

Telefonszám:

06/30/2993551

Fax szám:

E-mail cím:

bukkgyongye@gmail.com

Weboldal: