Páll Pince

Borászat, borok készítése, borkóstolók



Bemutatkozás:

Családunkban mindkét szülői ágat tekintve generációs hagyomány a szőlővel és borral való szoros kapcsolat. Páll nagyapánk az 1950-es években a tokaji Rákóczi Pince vezetője volt. Édesapánk borász technikusként végzett Budafokon. Anyai dédnagyapánk a bodrogkeresztúri Máriássy gróf vincellére volt. Az ifjabb generáció egy kertészmérnök és egy agrármérnök végzettséggel állt be a családi sorba.

12 ha szőlőülterületünk van, ami 10 különálló dűlőben található.

BORAINK:

Célunk megtartani a természet egyensúlyát a borkészítésben és borainkban. Teret engedünk a természetnek, hiszen borainkat vadélesztőkkel erjesztjük, spontán módon, így megtartva az adott évjárat és dűlőink egyediségét. Mindezt a mai borkedvelők ízlésvilágához igazítva.
Boraink között megtalálhatók az illatos, könnyed borok, s a testesebb dűlőszelektált, késői szüretelésű és aszú borok egyaránt.
Családunk a Tokaji Borvidék hivatalos szőlőfajtáinak döntő részét termeszti, így a Furmint, Hárslevelű és Sárgamuskotály mellett Kabar és Kövérszőlő is megtalálható ültetvényünkön.

BOROZÓ, BORKÓSTOLÁS:

3-9 boros kóstolókból választva a pincelátogatás alatt megismerheti a történelmi borvidékre jellemző bor- és szőlőfajtákat és a helyi borkészítés történelmét.
Pincénkben található borozónk 35 vendég kényelmes befogadására alkalmas. (max. 40 főt tudunk vendégül látni)
Igény szerint hidegtálat készítünk saját és helyi készítésű alapanyagokból.

Szeretettel várjuk!




vissza a kereséshez >>





A képek rákattintással kinagyíthatók

Elérhetőségek:

Cím:

3915 Tarcal, Keresztúri út 61.   térkép>

Telefonszám:

+36-30-955-2167, +36-30-351-4577

Fax szám:

06/47/380-639

E-mail cím:

info@pallpince.hu

Weboldal: